متخصص دیسک کمر
متخصص دیسک کمر
دیسک کمر یکی از بیماریهای نسبتاً رایج است که هر ساله افراد زیادی در اثر بالا رفتن سن و یا شیوه نادرست زندگی با آن مواجه میشوند. با توجه به افزایش تخصصها و روشهای درمانی در زمینه معالجه دیسک کمر، بیماران به هنگام مراجعه به پزشک کمی سردرگم هستند، زیرا نمیدانند برای مشکل خود به کدام متخصص مراجعه کنند. بدون شک فوق تخصص درد که متخصص دیسک کمر نیز میباشد، بهترین شخصی است که میتواند به افرادی که با این بیماری دستوپنجه نرم میکنند، کمک کند. متخصص دیسک کمر با ارزیابی کامل علت درد در ناحیه کمر، از بهترین روشهای درمانی (جراحی و غیر جراحی) برای کمک به بهبود و درمان آن استفاده میکند.
اگر از درد در ناحیه ستون فقرات رنج میبرید و یا بستگان و اطرافیان نزدیک شما دچار این عارضه بسیار دردناک هستند، توصیه میکنیم این مطلب را تا انتها به دقت بخوانید. مطالب این مقاله ضمن کمک به انتخاب بهترین پزشک، به شما در آشنایی با انواع روشهای درمانی دیسک کمر کمک میکند.

افراد چه زمانی باید به متخصص دیسک کمر یا فوق تخصص درد مراجعه کنند؟
دیسک کمر عارضهای است که در اثر فعالیت های بدنی شدید مانند بلند کردن اجسام سنگین به شیوه نامناسب، عوامل وراثتی، عدم فعالیت بدنی و ورزش نکردن، نشستن غیر اصولی به مدت طولانی، افزایش وزن و افزایش سن ایجاد میشود. به طور معمول افراد در هنگام مواجه با این عارضه در ناحیه کمر خود احساس درد میکنند. البته دیسک کمر به جزء احساس درد در ناحیه کمر علائمی دیگر نیز دارد. از رایجترین علائم دیسک کمر میتوان به مشکل در راهرفتن و احساس درد شدید به موقع راهرفتن، تحلیل عضلات پا، مشکل در ایستادن به مدت طولانی، احساس گزگز شدن در اندام های تحتانی، احساس درد در ناحیه پشت ساق پا و گرفتگی کمر و پاها اشاره کرد.
بنابراین افراد در هنگام احساس درد در ناحیه کمر تا حدی که در انجام فعالیتهای روزانه دچار مشکل شوند، باید به متخصص دیسک کمر مراجعه کنند. یکی از بهترین پزشک ها که به عنوان متخصص دیسک کمر، تشخیص و درمان علل درد کمر (بیرون زدگی دیسک کمر،تنگی کانال نخاعی،آرتروز کمر،...) را انجام می دهد، پزشک فوقتخصص درد است که با شناخت کامل انواع درد، بهترین و کم عارضهترین روش درمانی را انتخاب میکند.
متخصص دیسک کمر برای درمان چه راهکارهایی دارد؟
هنگامی که فرد به خاطر احساس درد شدید در ناحیه کمر به متخصص دیسک کمر مراجعه میکند، پزشک ابتدا برای تشخیص علت درد و ناحیه آن، معاینات فیزیکی لازم را انجام میدهد. یکی از مهمترین معاینات برای تشخیص این که فرد دیسک کمر دارد یا نه، تست SLR و توانایی او در راه رفتن بر روی پنجه و پاشنه است. علاوهبر این فوقتخصص درد ممکن است از شما بخواهد دراز بکشید و پاهای خود را در جهات مختلف حرکت دهید، تا از طریق نتیجه آن به درک درستی از تشخیص دیسک کمر برسد.
متخصص دیسک کمر در مرحله بعد از معاینات فیزیکی، برای تشخیص دقیقتر از بیمار میخواهد که نوار عصب عضله ، گرافی ساده، ام آر آی را انجام دهد. پزشک از طریق نتایج این آزمایشها به میزان واکنش اعصاب، حساسیت پاها به لمس و ضربه، سوزن و قدرت عضلات پی میبرد.
چنانچه متخصص درد بعد از انجام معاینات اولیه و سوالاتی که از بیمار میپرسد به درک درستی از دیسک کمر و روش مورد نیاز برای درمان آن نرسد، از بیمار میخواهد که آزمایشهای تصویربرداری مانند امآرآی، سیتیاسکن و اشعه ایکس را انجام دهد.
پس از انجام تمام این مراحل و تشخیص دقیق دیسک کمر و میزان شدت آن متخصص دیسک کمر با استفاده از روشهای کمترتهاجمی (مداخلهای) نسبت به درمان اقدام میکند.
استفاده از روشهای اینترونشنال یا مداخلهای در درمان دیسک کمر چه مزایایی دارد؟
امروزه روشهای غیر جراحی در درمان انواع درد و به خصوص دیسک کمر بسیار موفقیتآمیز بوده است. متخصص دیسک کمر با توجه به شرایط بیمار و پیشرفت بیماری او از یکی از روشهای درمان غیرجراحی مانند تزریق اپیدورال، لیزر، اوزن تراپی،امواج رادیوفرکوئنسی، رادیوفرکوانسی، فیزیوتراپی، ورزش و ... استفاده میکند.
در روشهای مداخلهای یا همان اینترونشنال هیچگونه عمل جراحی انجام نمیشود. به همین خاطر عوارض عمل جراحی را ندارند. علاوهبر این بیمار در مدت زمان کمتری بهبودی خود را نیز به دست میاورد. همچنین روشهای مداخلهای نسبت به روشهای جراحی هزینه کمتری دارند.
میزان اثر بخشی روشهای مداخلهای در درمان دیسک کمر بسیار زیاد است. به طور میانگین 90 درصد از افرادی که دیسک کمر دارند با درمانهای غیر جراحی سلامتی خود را به دست میآورند. 10 درصد باقیمانده هم که از این طریق درمان نمیشوند، نیاز به عمل جراحی دیسک کمر دارند.
چگونه بهترین متخصص دیسک کمر را پیدا کنیم؟
دیسک کمر از آن دسته بیماریهای است که اگر به طور جدی درمان نشود، مشکلات غیرقابلی جبرانی را برای فرد به وجود میآورد. به همین خاطر توصیه میکنیم برای درمان سریع و موثر آن حتماً به پزشک با تجربه مراجعه کنید. با این که رشته فوقتخصص درد از رشتههای نسبتاً جدید است، اما پزشکان زیادی در این رشته وجود دارند. البته توجه داشته باشید که در انتخاب متخصص دیسک کمر بسیار دقت کنید. بررسی سابقه و مدرک تحصیلی در انتخاب بهترین متخصص دیسک کمر مهم است. علاوهبر این درباره سابقه پزشک در درمان بیمارهای قبلی نیز تحقیق کنید. همچنین بررسی کنید که آیا متخصص دیسک کمر در درمان بیماری شما تخصص و تبحر لازم را دارد یا نه.
دکتر بنفشه ولییان فوق تخصص درد
دکتر ولییان بعد از ارزیابی و تشخیص دیسک کمر، با استفاده از روشهای کم تهاجمی پیشرفته برای درمان اقدام میکند.
سخن آخر
تجربه درد یکی از ناخوشایندترین احساسات در زندگی همه افراد است. برای این که دچار دیسک کمر و نیازمند مراجعه به متخصص دیسک کمر نشوید، بهترین راهکار پیشگیری است. بنابراین از نشستن به مدت طولانی خودداری کنید. اگر کارتان به گونهای است که باید مدت طولانی نشسته باشید، حتماً هر از گاهی از جای خود بلند شوید و کمی حرکات کششی انجام دهید، علاوه براین طریقه نشستن صحیح را نیز یاد بگیرید.
همانطور که در ابتدای مطلب بیان کردیم، افزایش وزن یکی از دلایل دیسک کمر است، پس مراقب وزن خود باشید. حرکات ورزشی تاثیر زیادی در تقویت عضلات کمر و پاها دارند، پس سعی کنید به طور منظم ورزش کنید. در هنگام بلندکردن اجسام سنگین بسیار مراقب باشید و فراموش نکنید که به جای خم کردن کمر باید زانوهایتان را خم کنید تا فشار زیادی به کمرتان وارد نشود.